't Overschotje

Beachkorfbaltoernooi

Beach Center ’t Overschotje

Op ons ‘Beach Center’ kun je verschillende sporten beoefenen. We kunnen 2 velden uitleggen voor Beachkorfbal, Beachvolleybal of Beachtennis.

Wil je onbeperkt kunnen ‘beachen’? Word dan lid van het Beach Center voor slechts € 25,00 per seizoen! (april t/m oktober) Download aanmeldformulier

Wil je als groep “beachen”? Ook dat kan. Je kunt een beachveld reserveren/huren voor € 15,00 per uur per baan.

Recreanten en spelend leden van ’t Overschotje zijn automatisch lid van het ‘Beach Center’ maar om te kunnen reserveren moet je je wel even aanmelden als ‘Beachlid’.

Reserveer nu!

Beachkorfbal

Net als Beachvolleybal, Beachtennis en Beachrugby wordt ook de zomerse korfbalvorm Beachkorfbal in Nederland steeds populairder. Het spel is erg snel en dynamisch en de wedstrijden zijn kort, waardoor het erg aantrekkelijk is om naar te kijken. Bijzondere regels maken het spel bijzonder spectaculair.

Ook is Beachkorfbal een goed alternatief voor de zomerperiode, om zo de leden in beweging en bij de eigen club te houden. Na de zaal- en veldperiode is deze vorm uitstekend geschikt om de leden en eventueel toekomstige leden in de zomer extra aanbod te bieden. De fanatieke maar vooral de recreatieve sporters reageren hier positief op.

Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beachkorfbal.

De spelers:
Er staan 4 spelers in het veld, 2 dames en 2 heren. Er mag onbeperkt worden doorgewisseld. Er wordt dus altijd 4 tegen 4 gespeeld.

Speeltijd:
Een wedstrijd duurt 2 x 6 minuten met circa 1 minuut rust.

Beachkorfbalveld:
De officiële afmeting van een Beachkorfbalveld is 9m x 18m

Spelregels:
Klik hier voor de officiële spelregels volgens het IKF.

Overig:
Folder Beachkorfbal
Beachkorfbal competitie opzet

Spelregels beachvolleybal.pdf