't Overschotje

Beachkorfbaltoernooi

Beachkorfbaltoernooi op 7 juli bij korfbalvereniging ’t Overschotje in Lochem.

Lekker korfballen in het zand. Dat kan aankomende zomer! Op zaterdag 7 juli organiseert korfbalvereniging ’t Overschotje een beachkorfbaltoernooi op de beachaccommodatie naast onze kantine. We organiseren het toernooi voor jeugdteams in de leeftijdsklassen E t/m A en voor seniorenteams.

Aanvangstijd van het jeugdtoernooi is 12:00 uur.
Aanvangstijd van het seniorentoernooi is 15:00 uur.
Elk team bestaat uit maximaal zes spelers (drie dames en drie heren).
Inschrijfgeld is 10 euro per team. We hebben de beschikking over twee beachvelden dus de deelname is beperkt. Wees er dus snel bij!!!!

Opgeven kan t/m 18 juni door te mailen naar voorzitter@overschotje.nl

Kijk voor de spelregels van beachkorfbal onderaan deze pagina.

Beach Center ’t Overschotje

Op ons ‘Beach Center’ kun je verschillende sporten beoefenen. We kunnen 2 velden uitleggen voor Beachkorfbal, Beachvolleybal of Beachtennis.

Wil je onbeperkt kunnen ‘beachen’? Word dan lid van het Beach Center voor slechts € 25,00 per seizoen! (april t/m oktober) Download aanmeldformulier

Wil je als groep “beachen”? Ook dat kan. Je kunt een beachveld reserveren/huren voor € 15,00 per uur per baan.

Recreanten en spelend leden van ’t Overschotje zijn automatisch lid van het ‘Beach Center’ maar om te kunnen reserveren moet je je wel even aanmelden als ‘Beachlid’.

Reserveer nu!

Beachkorfbal

Net als Beachvolleybal, Beachtennis en Beachrugby wordt ook de zomerse korfbalvorm Beachkorfbal in Nederland steeds populairder. Het spel is erg snel en dynamisch en de wedstrijden zijn kort, waardoor het erg aantrekkelijk is om naar te kijken. Bijzondere regels maken het spel bijzonder spectaculair.

Beachkorfbal blijkt een heel goede manier te zijn om nieuwe leden te werven en daarnaast om de al actieve leden te behouden. Beachkorfbal wordt veelal in de openlucht gespeeld en wordt dus snel gezien door toevallige voorbijgangers.

Ook is Beachkorfbal een goed alternatief voor de zomerperiode, om zo de leden in beweging en bij de eigen club te houden. Na de zaal- en veldperiode is deze vorm uitstekend geschikt om de leden en eventueel toekomstige leden in de zomer extra aanbod te bieden. De fanatieke maar vooral de recreatieve sporters reageren hier positief op.

Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beachkorfbal.

De spelers:
Er staan 4 spelers in het veld, 2 dames en 2 heren. Er mag onbeperkt worden doorgewisseld. Er wordt dus altijd 4 tegen 4 gespeeld.

Speeltijd:
Een wedstrijd duurt 2 x 6 minuten met circa 1 minuut rust.

Beachkorfbalveld:
De officiële afmeting van een Beachkorfbalveld is 9m x 18m

Spelregels:
Klik hier voor de officiële spelregels volgens het IKF.

Overig:
Folder Beachkorfbal
Beachkorfbal competitie opzet

Spelregels beachvolleybal.pdf